Sorunsuz Yardım İhtiyacı İçin Uzaktan Destek Çözümleri

Uzaktan destek, BT destek endüstrisinde devrim yarattı! BT, bir şirketin veya kuruluşun bilgi teknolojileriyle ilgili olan konulardan sorumlu departmanı olarak açıklanabilir. Bu departmanda çalışan profesyonellerin tümü uzaktan destek teknolojisinin; hızlı geri dönüş süreleri, müşteri memnuniyeti, azalan maliyetler gibi birçok faydasını gördüklerini söylediler.

Bireylerin ve kuruluşların üretken olması, iş birliği yapması ve birbirleriyle bağlantılı halde olması gerekir. Gelişen teknoloji ile işe gidip gelme zorunluluğu ortadan kalktı ve uzaktan çalışma mümkün oldu. Bu uzaktan iş yapma yeteneğinin en önemli unsurlarından biri uzaktan destektir. Bu destek sadece çalışanları değil, müşterileri de olumlu etkiler. Müşteriler, teknisyen ziyaretine gitmek zorunda kalmamanın rahatlığını yaşar. Bir cihaza uzaktan erişim imkanı veren bu destek sayesinde; BT destek ekipleri, yardım masaları ve yönetilen hizmet sağlayıcılar bu teknolojiden destek alıp işlerinin yükünü azaltır.

Uzaktan Destek Nedir?

Uzaktan destek yazılımı, BT teknisyenlerine destek sağlamak amacı ile başka bir cihaza, ağa veya sisteme bağlanma ardından kontrolünü herhangi bir yerden ele alma yeteneğidir. Uzaktan bağlantı sayesinde teknisyenler, uzaktaki cihazları kendi ekranlarında gerçek zamanlı olarak açabilir ve karşılarına çıkan çoğu sorunu çözüme kavuşturabilirler. Uzak cihazın ele alınması diğer görevlerin de gerçekleştirilmesini sağlar.

Bu destek ile teknisyenler bir sorun veya görev karşısında konum değiştirmeden, herhangi bir yerden uzaktaki cihaza bağlanır. Bu şekilde bu yazılımdan faydalanırlar.

Cihazınızın arızalanması veya sistemin çökmesi sebebiyle, bir destek teknisyeni çağırdığınızı düşünelim. Teknisyenin gelmesini, gelip durumu düzeltmeye çalışmasını beklemek saatlerinizi alabilir. Ancak bu çözüme başvurarak sorununuzu dakikalar içerisinde çözebilirsiniz.

Uzaktan Destek Yazılım Türleri Nelerdir?

Dünyanın her yerinde, katılımsız ve katılımlı olmak üzere iki ana destek türü kullanılır. Katılımlı ve katılımsız destek arasındaki fark, uzaktan bağlanılan cihazda bir son kullanıcının olup olmamasıyla ilgilidir. Her çözüm türünün işlevleri farklılık gösterir.

Katılımsız

Katılımsız uzaktan erişim, uzak noktada bir kişi olmadan yapılan erişimdir. Bu erişim; teknisyenin, müşteri cihazından uzaktayken bağlantı kurmasına olanak tanır. Bu tür destek genellikle sürecin tamamlanması için müşteriye ihtiyaç yoksa kullanılır. BT teknisyenleri, cihazı aktif olarak kullanan biri olsa da olmasa da, her zaman cihaza erişim sağlayabilirler. Bu da cihazlara, mesai saatleri dışında veya uç nokta kullanımda olmadığında da destek verilmesini mümkün kılar. Katılımsız erişim için cihaza önceden kurulum yapılması gerekir.

Katılımlı

Katılımlı uzaktan erişim, uzak noktada bir kişinin olmasıyla yapılan erişimdir. Yardım masası profesyonelleri, son kullanıcı mevcutsa bir cihaza destek sağlayabilir. Bu kişisel cihazların olduğu gibi yönetilen cihazların da desteklenebileceği anlamına gelir. Bu türde, katılımlı erişimden farklı olarak önceden kuruluma ihtiyaç yoktur. Bir son kullanıcı mevcut olduğundan teknisyenin, kendi cihazıyla uzaktan bağlantı kurmasını sağlar. Bu bağlantı birçok yöntemle yapılabilir ancak en yaygın olarak oturum koduyla yapılır. Bu kod kullanıcı tarafından teknisyene verilir ve cihaza bağlanılıp kontrolün ele alınması sağlanır.

Uzaktan Destek Hizmetlerinin Faydaları

1. DAHA VERIMLI

Uzaktan desteğin en dikkat çeken faydası ne kadar verim alınabileceğidir. Bir teknisyen, bir günde teknoloji ile ilgili daha fazla sorunu daha hızlı şekilde çözer. Mevcut iş temposunda, ortaya çıkan sorunlara hızlı çözümler bulunması gerektiğinden bu özellikle önemlidir.

2. MALI AÇIDAN UYGUN

Uzaktan desteğin maliyeti düşüktür. Teknolojik bir sorun ile karşılaşıldığında bir yerden bir yere gitme zorunluluğu olmaması, aracın gaz ve rutin kontrol masraflarını aza indirir.

3. GELIŞMIŞ ÜRETKENLIK

Verimli bir gün geçirirken, beklenmedik bir anda BT sorunuyla karşılaşmayı hiçbirimiz istemeyiz. Bu durum tüm planlarımızın aksamasına, dikkatimizin dağılmasına, üretkenliğin düşmesine sebebiyet verir. Fakat uzaktan yazılım sayesinde ilgili sorun kolayca çözülebilir ve üretkenlik yeniden sağlanabilir.

4. 7/24 BAKIM İMKANI

Bakım 24 saat devam eder. Bu sayede teknolojiyle ilgili sorunlara yanıt süresi artar. Ayrıca bu tür yanıt, bir teknisyenin evinize veya ofisinize gelmesini beklemek zorunda kalmamanızı sağlar ve size hız kazandırır.

5. MÜŞTERI DOSTU

Bu destek, hiçbir programı veya iş gününü aksatmaz, az mücadele gerektirir. Müşteri müsait değilse dahi teknik destek sağlanabilir. Bu çözüme başvurmak genellikle müşteri için uygundur ve memnuniyeti arttırır.

Doğru Uzaktan Destek Yazılımı Seçmek

Bu destek yazılımını kullanımının birçok avantajı olduğundan, şirketinizin bir araçta nelere ihtiyaç duyduğunu net bir şekilde bilmek doğru seçimi yapmanızı kolaylaştırabilir. İhtiyaçlarınıza uygun olabilecek destek yazılımında olması gereken bazı özellikler şunlardır:

Uzaktan kontrol ve ekran paylaşımı

Teknisyenin cihazla bağlantı kurması için kesinlikle olması gereken bir özelliktir.

Dosya paylaşımı

Kötü amaçlı yapılan yazılımlar gibi kötü dosyaların değiştirilmesiyle ilgili sorunları çözerken; kolay güncelleme, düzeltme eki uygulama ve sorun giderme gibi işlemlerin yapılmasını sağlar.

Güvenlik

Cihazınızın güvenliği için seçtiğiniz yazılımın çok faktörlü kimlik doğrulamasını, şifrelemeyi ve veri anonimleştirmesini öncelik haline getirdiğinden emin olun.

Uzaktan Destek Aracılığıyla Çözülen Teknik Sorun Türleri

Uzaktan BT desteği;

Bir kuruluşun günlük rutinlerinden biri, uzaktan doğru BT destek taleplerini çözmek ve yönetmektir. Bu süreç, bulut tabanlı uzaktan destek yazılımı olan Zoho Assist kullanımı ile kolaylaştırılabilir. Assist sayesinde teknisyenler müşterilerle anında bağlantı kurar ve gerektiği anda destek sağlar.

Zoho Asisst’in sunduğu dünya çapındaki ağ geçidi sayesinde istediğiniz her yerden çalışabilirsiniz. Bu sayede üretkenliğinize ve organize iş akışınıza katkı sağlayabilirsiniz.

Zoho Assist, Freshdesk, ServiceNow gibi birçok yardım masası ve hizmet masası uygulamasıyla kolayca entegre olarak, uygulamalar arasında geçiş yaparken zamandan kazanabilirsiniz.

Karşılaşılan Zorluklar ve Bunların Üstesinden Gelme Yöntemleri

Bu destek yazılımının temeli internet bağlantısıdır. Bazen bağlantıyla ilgili problemler ortaya çıkabilir. Hem teknisyen hem son kullanıcı için ağ bağlantısının mümkün olduğu kadar güçlü olabilmesi adına önceden kontrollerin yapılması ve önlemlerin alınması önemlidir.

Bir diğer problem de mahremiyetle ilgilidir. Bilgisayarınızın kontrolünün bir başkasında olması söz konusu olunca, bu konu da oldukça önemlidir. Kontrol eğer niyeti kötü olan kişilerin eline geçerse yalnızca veriler tehlikeye girmez, potansiyel olarak tüm ağın verileri tehlikeye girer. Bu tehlikeden korunmak için uç nokta koruma özellikleri kullanılabilir.